preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija

 > Naslovnica
Vijesti

JESENSKI SAJAM POVODOM DANA KRUHA – DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Gordana Šimunec, 28. 10. 2019.

Delicije nestale u trenu

Učenici i djelatnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija petak 18. listopada 2019. zasigurno će pamtiti kao jedan od najuspješnijih dana u ovoj školskoj godini. Naime, toga su dana po deveti put organizirali raskošni Jesenski sajam povodom Dana kruha te tako ponovno okupili učenike poduzetničkog duha i mnoštvo znatiželjnih ljudi dobre volje. 18. listopada obilježava se i Dan kravate pa su razne delicije prodavali s ovim modnim dodatkom vezanim oko vrata.

… O JESENSKOM SAJMU

Sajam je otvorila ravnateljica Anđelka Rihtarić i učitelj Darko Meštrić uz kratki program pod vodstvom sestre Leopolde Kefelja te blagoslovom hrane svećenika Izidora Fereka i đakona. Svaki razred imao je svoj zasebno uređeni štand na kojem su bili izloženi kolači, staklenke zimnice, voće, povrće, peciva, pekmezi, ajvar i ostali jesenski plodovi. Neki hrabri učenici okušali su se i u pečenju spiralnog krumpira, vafla, kokica, toplih sendviča i hot-doga.

Svoj doprinos dale su i lokalne udruge koje su sudjelovale na sajmu. Na sajmu je svoj štand s raznovrsnim kolačima, ručnim radovima imala Udruga žena Doljan koja je i dobitnica priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ za 2019. godinu.

Učenička zadruga Ilek imala je svoj štand na kojem su se mogli naći ručno izrađeni proizvodi.

Posjetitelji sajma mogli su kušati ribice koje su pripremili članovi Športsko-ribolovnog kluba „Keder" iz Beletinca.

Kulturno-umjetničko društvo “Ježek” razveselilo je posjetitelje folklornim pjesmama i plesom.

POPULARNE CIJENE I PONUDA

Kupci su se razveselili veoma popularnim cijenama, a i ponudi jesenskih plodova, kolača, peciva, voća, sokova – sve radova vrijednih ruku mama, tata, baka i djedova. 

Spremala se zimnica, pekmezi, rezanci, krpice, pekli su se kolači, pravili mlinci te razne delicije. Razredni štandovi su bili ukrašeni originalnim i maštovitim logom razreda od krep papira, vune i kukuruznih te pšeničnih zrnaca.

- Pogledajte, razmislite, odlučite se, kupite i neće vam biti žao. Prodajemo vrganje, ajvar, salatu, pelcere, zasađene čuvar kuće. – poručila je kupcima učiteljica 3.b razreda Marija Milutina.

Na ovogodišnjem sajmu najveću složnost i poduzetnost pokazali su roditelji učenika 4.b  koji su organizirali tombolu. Svaka je srećka bila dobitna, a na tomboli je bilo čak 137 nagrada.

Novost na štandu 8.a bila je i vožnja u tačkama s krunom na glavi.

Svi učenici zajedno s učiteljima potrudili su se da njihovi štandovi budu što originalniji i inovativniji.

… O   NATJECANJU  „Ajvar i kruh“

Ove godine na prijedlog učitelja Darka Meštrića, organizirano je natjecanje "Ajvar i kruh". Svaki razred sudjelovao je s po jednim ajvarom i kruhom, koje je ocjenjivalo tročlano povjerenstvo. Kod prijave na natjecanje svaki je razred uplatio "kotizaciju", po 10 kuna za ajvar i kruh, i tako je nastao nagradni fond, 160 kuna za najbolji ajvar i isto toliko za najbolji kruh, što je obogatilo razrednu blagajnu pobjednika.

O odabiru najboljeg ajvara i kruha na ovogodišnjem Školskom sajmu odlučivala je naša školska kuharica Snježana Sokol, poznati degustator i kuhar Mirko Koprek i česti posjetilac našeg sajma Dalibor Vrček.

Svi članovi žirija složili su se da vole ajvar i kruh i to u kombinaciji s pečenim mesom ili domaćim kobasicama. Smatraju da je najvažniji izgled, okus, miris, boja, a također i tekstura…

- Ajvar mora biti dosta gust, imati dobar okus, a kruh mora biti dovoljno pečen, rahli i prozračan – kaže naša školska kuharica.

Gospodin Koprek smatra da ajvar mora biti dobro pečen, imati dovoljno soli i malo ljutine, a kruh  mora biti od pravoga brašna. „Šarm“ ajvara je da svatko ima svoju recepturu. U pravljenju ajvara okušala se i naša kuharica koja kaže da se ajvar treba peći najmanje tri do pet sati, onda on dobije svoju teksturu  i vrlo dobar okus.

Svi članovi žirija preferiraju kruh iz prošlosti više nego zdravi.

Najbolji domaći kruh treba podsjećati na bakin. Zdravi kruh iz prošlosti. – kaže gospodin Vrček.

OTKRIVENI RECEPTI

Baka Anica Horvatić iz Žigrovca sudjelovala je na natjecanju za najbolji ajvar i osvojila novčanu nagradu za 1.b razred. Ajvar je ispekla za svoju obitelj,  a otkrila nam je i male tajne.

- Svi sastojci su iz mog vrta. Zajedno skuham papriku i patlidžane koje stavim u ocat nakon čega pomiješam s vodom, šećerom i soli. Do slijedećeg dana traje postupak cijeđenja, a nakon toga dodaje se češnjak i čili papričice. Važno je da prilikom miješanja ajvar ne zagori. Kada je postupak gotov, zovu se i ostali ukućani da isprobaju novonastali ajvar. Slaganje ajvara sveukupno traje četiri sata. Okus ajvara je izvrstan, srednje ljući. Tijekom slaganja imala sam pomoć svoje snahe Romine. – otkrila nam je pobjednica najboljeg ajvara našeg Školskog sajma.

Baka Gordana Šinko pekla je kruh za tri unuka, i to u 1.a, 1.b i 3.b. Samo unuk Dorijan iz 1.b na prijedlog razrednice dao je bakin kruh na natjecanje.

Koristim kukuruzno brašno koje se malo osoli i prelije kipućom vodom, zatim se ohladi, doda se kvasac otopljen u toploj vodi s malo šećera. Stavim i bijelo te polubijelo brašno, malo raženog. Tri puta se mora dizati prije pečenja, pomiješati, staviti u kalup i kad se još jednom digne staviti peći na 220 stupnjeva, sat vremena. Pokojna baka i svekrva naučile su me peći kruh. Moji pomagači su moji unuci, imam ih petero. – rekla je pobjednica najboljeg domaćeg kruha.  

ZAJEDNIŠTVO I HUMANOST

Novac prikupljen na sajmu pažljivo se rasporedio. Učenici četvrtih i sedmih razreda u cijelosti zadržavaju prihod od prodaje i koriste ga za "Školu u prirodi" i  "maturalac". Ostali razredi 50 posto prihoda zadržavaju za svoje potrebe, a i to su uglavnom socijalne potrebe, dok ostatak novca ide u zajedničku blagajnu iz koje škola svake godine izdvaja dio za školovanje djece u Ugandi. Preostali iznos ostaje Učeničkoj zadruzi "Ilek" koja je i organizator ovog sajma.

Učenici su postali pravi poduzetnici i to od samog početka oko organizacije Jesenskog sajma, od ideje, dogovora oko ponude sve do uređenja štandova i prodaje proizvoda. Dojmovi su bili izvrsni i svi su se složili: prodavači su bili nasmiješeni i ljubazni, cijene povoljne, a kupci zadovoljni! Delicije su nestale u trenu!

Istražila Novinarska skupina: Ella Cepanec, Iva Detić, Sara Lisičak, Franka Palfi, Dorotea Fogec, Vitorija Beli, Ida Novak, Leona Domislović, Slaven Jurišak, Klara Pomper, Matko Cepanec, Fran Golubar, Dorian Fogec




Vijesti

JESENSKI SAJAM POVODOM DANA KRUHA – DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Gordana Šimunec, 28. 10. 2019.

Delicije nestale u trenu

Učenici i djelatnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija petak 18. listopada 2019. zasigurno će pamtiti kao jedan od najuspješnijih dana u ovoj školskoj godini. Naime, toga su dana po deveti put organizirali raskošni Jesenski sajam povodom Dana kruha te tako ponovno okupili učenike poduzetničkog duha i mnoštvo znatiželjnih ljudi dobre volje. 18. listopada obilježava se i Dan kravate pa su razne delicije prodavali s ovim modnim dodatkom vezanim oko vrata.

… O JESENSKOM SAJMU

Sajam je otvorila ravnateljica Anđelka Rihtarić i učitelj Darko Meštrić uz kratki program pod vodstvom sestre Leopolde Kefelja te blagoslovom hrane svećenika Izidora Fereka i đakona. Svaki razred imao je svoj zasebno uređeni štand na kojem su bili izloženi kolači, staklenke zimnice, voće, povrće, peciva, pekmezi, ajvar i ostali jesenski plodovi. Neki hrabri učenici okušali su se i u pečenju spiralnog krumpira, vafla, kokica, toplih sendviča i hot-doga.

Svoj doprinos dale su i lokalne udruge koje su sudjelovale na sajmu. Na sajmu je svoj štand s raznovrsnim kolačima, ručnim radovima imala Udruga žena Doljan koja je i dobitnica priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ za 2019. godinu.

Učenička zadruga Ilek imala je svoj štand na kojem su se mogli naći ručno izrađeni proizvodi.

Posjetitelji sajma mogli su kušati ribice koje su pripremili članovi Športsko-ribolovnog kluba „Keder" iz Beletinca.

Kulturno-umjetničko društvo “Ježek” razveselilo je posjetitelje folklornim pjesmama i plesom.

POPULARNE CIJENE I PONUDA

Kupci su se razveselili veoma popularnim cijenama, a i ponudi jesenskih plodova, kolača, peciva, voća, sokova – sve radova vrijednih ruku mama, tata, baka i djedova. 

Spremala se zimnica, pekmezi, rezanci, krpice, pekli su se kolači, pravili mlinci te razne delicije. Razredni štandovi su bili ukrašeni originalnim i maštovitim logom razreda od krep papira, vune i kukuruznih te pšeničnih zrnaca.

- Pogledajte, razmislite, odlučite se, kupite i neće vam biti žao. Prodajemo vrganje, ajvar, salatu, pelcere, zasađene čuvar kuće. – poručila je kupcima učiteljica 3.b razreda Marija Milutina.

Na ovogodišnjem sajmu najveću složnost i poduzetnost pokazali su roditelji učenika 4.b  koji su organizirali tombolu. Svaka je srećka bila dobitna, a na tomboli je bilo čak 137 nagrada.

Novost na štandu 8.a bila je i vožnja u tačkama s krunom na glavi.

Svi učenici zajedno s učiteljima potrudili su se da njihovi štandovi budu što originalniji i inovativniji.

… O   NATJECANJU  „Ajvar i kruh“

Ove godine na prijedlog učitelja Darka Meštrića, organizirano je natjecanje "Ajvar i kruh". Svaki razred sudjelovao je s po jednim ajvarom i kruhom, koje je ocjenjivalo tročlano povjerenstvo. Kod prijave na natjecanje svaki je razred uplatio "kotizaciju", po 10 kuna za ajvar i kruh, i tako je nastao nagradni fond, 160 kuna za najbolji ajvar i isto toliko za najbolji kruh, što je obogatilo razrednu blagajnu pobjednika.

O odabiru najboljeg ajvara i kruha na ovogodišnjem Školskom sajmu odlučivala je naša školska kuharica Snježana Sokol, poznati degustator i kuhar Mirko Koprek i česti posjetilac našeg sajma Dalibor Vrček.

Svi članovi žirija složili su se da vole ajvar i kruh i to u kombinaciji s pečenim mesom ili domaćim kobasicama. Smatraju da je najvažniji izgled, okus, miris, boja, a također i tekstura…

- Ajvar mora biti dosta gust, imati dobar okus, a kruh mora biti dovoljno pečen, rahli i prozračan – kaže naša školska kuharica.

Gospodin Koprek smatra da ajvar mora biti dobro pečen, imati dovoljno soli i malo ljutine, a kruh  mora biti od pravoga brašna. „Šarm“ ajvara je da svatko ima svoju recepturu. U pravljenju ajvara okušala se i naša kuharica koja kaže da se ajvar treba peći najmanje tri do pet sati, onda on dobije svoju teksturu  i vrlo dobar okus.

Svi članovi žirija preferiraju kruh iz prošlosti više nego zdravi.

Najbolji domaći kruh treba podsjećati na bakin. Zdravi kruh iz prošlosti. – kaže gospodin Vrček.

OTKRIVENI RECEPTI

Baka Anica Horvatić iz Žigrovca sudjelovala je na natjecanju za najbolji ajvar i osvojila novčanu nagradu za 1.b razred. Ajvar je ispekla za svoju obitelj,  a otkrila nam je i male tajne.

- Svi sastojci su iz mog vrta. Zajedno skuham papriku i patlidžane koje stavim u ocat nakon čega pomiješam s vodom, šećerom i soli. Do slijedećeg dana traje postupak cijeđenja, a nakon toga dodaje se češnjak i čili papričice. Važno je da prilikom miješanja ajvar ne zagori. Kada je postupak gotov, zovu se i ostali ukućani da isprobaju novonastali ajvar. Slaganje ajvara sveukupno traje četiri sata. Okus ajvara je izvrstan, srednje ljući. Tijekom slaganja imala sam pomoć svoje snahe Romine. – otkrila nam je pobjednica najboljeg ajvara našeg Školskog sajma.

Baka Gordana Šinko pekla je kruh za tri unuka, i to u 1.a, 1.b i 3.b. Samo unuk Dorijan iz 1.b na prijedlog razrednice dao je bakin kruh na natjecanje.

Koristim kukuruzno brašno koje se malo osoli i prelije kipućom vodom, zatim se ohladi, doda se kvasac otopljen u toploj vodi s malo šećera. Stavim i bijelo te polubijelo brašno, malo raženog. Tri puta se mora dizati prije pečenja, pomiješati, staviti u kalup i kad se još jednom digne staviti peći na 220 stupnjeva, sat vremena. Pokojna baka i svekrva naučile su me peći kruh. Moji pomagači su moji unuci, imam ih petero. – rekla je pobjednica najboljeg domaćeg kruha.  

ZAJEDNIŠTVO I HUMANOST

Novac prikupljen na sajmu pažljivo se rasporedio. Učenici četvrtih i sedmih razreda u cijelosti zadržavaju prihod od prodaje i koriste ga za "Školu u prirodi" i  "maturalac". Ostali razredi 50 posto prihoda zadržavaju za svoje potrebe, a i to su uglavnom socijalne potrebe, dok ostatak novca ide u zajedničku blagajnu iz koje škola svake godine izdvaja dio za školovanje djece u Ugandi. Preostali iznos ostaje Učeničkoj zadruzi "Ilek" koja je i organizator ovog sajma.

Učenici su postali pravi poduzetnici i to od samog početka oko organizacije Jesenskog sajma, od ideje, dogovora oko ponude sve do uređenja štandova i prodaje proizvoda. Dojmovi su bili izvrsni i svi su se složili: prodavači su bili nasmiješeni i ljubazni, cijene povoljne, a kupci zadovoljni! Delicije su nestale u trenu!

Istražila Novinarska skupina: Ella Cepanec, Iva Detić, Sara Lisičak, Franka Palfi, Dorotea Fogec, Vitorija Beli, Ida Novak, Leona Domislović, Slaven Jurišak, Klara Pomper, Matko Cepanec, Fran Golubar, Dorian Fogec




Vijesti

JESENSKI SAJAM POVODOM DANA KRUHA – DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Gordana Šimunec, 28. 10. 2019.

Delicije nestale u trenu

Učenici i djelatnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija petak 18. listopada 2019. zasigurno će pamtiti kao jedan od najuspješnijih dana u ovoj školskoj godini. Naime, toga su dana po deveti put organizirali raskošni Jesenski sajam povodom Dana kruha te tako ponovno okupili učenike poduzetničkog duha i mnoštvo znatiželjnih ljudi dobre volje. 18. listopada obilježava se i Dan kravate pa su razne delicije prodavali s ovim modnim dodatkom vezanim oko vrata.

… O JESENSKOM SAJMU

Sajam je otvorila ravnateljica Anđelka Rihtarić i učitelj Darko Meštrić uz kratki program pod vodstvom sestre Leopolde Kefelja te blagoslovom hrane svećenika Izidora Fereka i đakona. Svaki razred imao je svoj zasebno uređeni štand na kojem su bili izloženi kolači, staklenke zimnice, voće, povrće, peciva, pekmezi, ajvar i ostali jesenski plodovi. Neki hrabri učenici okušali su se i u pečenju spiralnog krumpira, vafla, kokica, toplih sendviča i hot-doga.

Svoj doprinos dale su i lokalne udruge koje su sudjelovale na sajmu. Na sajmu je svoj štand s raznovrsnim kolačima, ručnim radovima imala Udruga žena Doljan koja je i dobitnica priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ za 2019. godinu.

Učenička zadruga Ilek imala je svoj štand na kojem su se mogli naći ručno izrađeni proizvodi.

Posjetitelji sajma mogli su kušati ribice koje su pripremili članovi Športsko-ribolovnog kluba „Keder" iz Beletinca.

Kulturno-umjetničko društvo “Ježek” razveselilo je posjetitelje folklornim pjesmama i plesom.

POPULARNE CIJENE I PONUDA

Kupci su se razveselili veoma popularnim cijenama, a i ponudi jesenskih plodova, kolača, peciva, voća, sokova – sve radova vrijednih ruku mama, tata, baka i djedova. 

Spremala se zimnica, pekmezi, rezanci, krpice, pekli su se kolači, pravili mlinci te razne delicije. Razredni štandovi su bili ukrašeni originalnim i maštovitim logom razreda od krep papira, vune i kukuruznih te pšeničnih zrnaca.

- Pogledajte, razmislite, odlučite se, kupite i neće vam biti žao. Prodajemo vrganje, ajvar, salatu, pelcere, zasađene čuvar kuće. – poručila je kupcima učiteljica 3.b razreda Marija Milutina.

Na ovogodišnjem sajmu najveću složnost i poduzetnost pokazali su roditelji učenika 4.b  koji su organizirali tombolu. Svaka je srećka bila dobitna, a na tomboli je bilo čak 137 nagrada.

Novost na štandu 8.a bila je i vožnja u tačkama s krunom na glavi.

Svi učenici zajedno s učiteljima potrudili su se da njihovi štandovi budu što originalniji i inovativniji.

… O   NATJECANJU  „Ajvar i kruh“

Ove godine na prijedlog učitelja Darka Meštrića, organizirano je natjecanje "Ajvar i kruh". Svaki razred sudjelovao je s po jednim ajvarom i kruhom, koje je ocjenjivalo tročlano povjerenstvo. Kod prijave na natjecanje svaki je razred uplatio "kotizaciju", po 10 kuna za ajvar i kruh, i tako je nastao nagradni fond, 160 kuna za najbolji ajvar i isto toliko za najbolji kruh, što je obogatilo razrednu blagajnu pobjednika.

O odabiru najboljeg ajvara i kruha na ovogodišnjem Školskom sajmu odlučivala je naša školska kuharica Snježana Sokol, poznati degustator i kuhar Mirko Koprek i česti posjetilac našeg sajma Dalibor Vrček.

Svi članovi žirija složili su se da vole ajvar i kruh i to u kombinaciji s pečenim mesom ili domaćim kobasicama. Smatraju da je najvažniji izgled, okus, miris, boja, a također i tekstura…

- Ajvar mora biti dosta gust, imati dobar okus, a kruh mora biti dovoljno pečen, rahli i prozračan – kaže naša školska kuharica.

Gospodin Koprek smatra da ajvar mora biti dobro pečen, imati dovoljno soli i malo ljutine, a kruh  mora biti od pravoga brašna. „Šarm“ ajvara je da svatko ima svoju recepturu. U pravljenju ajvara okušala se i naša kuharica koja kaže da se ajvar treba peći najmanje tri do pet sati, onda on dobije svoju teksturu  i vrlo dobar okus.

Svi članovi žirija preferiraju kruh iz prošlosti više nego zdravi.

Najbolji domaći kruh treba podsjećati na bakin. Zdravi kruh iz prošlosti. – kaže gospodin Vrček.

OTKRIVENI RECEPTI

Baka Anica Horvatić iz Žigrovca sudjelovala je na natjecanju za najbolji ajvar i osvojila novčanu nagradu za 1.b razred. Ajvar je ispekla za svoju obitelj,  a otkrila nam je i male tajne.

- Svi sastojci su iz mog vrta. Zajedno skuham papriku i patlidžane koje stavim u ocat nakon čega pomiješam s vodom, šećerom i soli. Do slijedećeg dana traje postupak cijeđenja, a nakon toga dodaje se češnjak i čili papričice. Važno je da prilikom miješanja ajvar ne zagori. Kada je postupak gotov, zovu se i ostali ukućani da isprobaju novonastali ajvar. Slaganje ajvara sveukupno traje četiri sata. Okus ajvara je izvrstan, srednje ljući. Tijekom slaganja imala sam pomoć svoje snahe Romine. – otkrila nam je pobjednica najboljeg ajvara našeg Školskog sajma.

Baka Gordana Šinko pekla je kruh za tri unuka, i to u 1.a, 1.b i 3.b. Samo unuk Dorijan iz 1.b na prijedlog razrednice dao je bakin kruh na natjecanje.

Koristim kukuruzno brašno koje se malo osoli i prelije kipućom vodom, zatim se ohladi, doda se kvasac otopljen u toploj vodi s malo šećera. Stavim i bijelo te polubijelo brašno, malo raženog. Tri puta se mora dizati prije pečenja, pomiješati, staviti u kalup i kad se još jednom digne staviti peći na 220 stupnjeva, sat vremena. Pokojna baka i svekrva naučile su me peći kruh. Moji pomagači su moji unuci, imam ih petero. – rekla je pobjednica najboljeg domaćeg kruha.  

ZAJEDNIŠTVO I HUMANOST

Novac prikupljen na sajmu pažljivo se rasporedio. Učenici četvrtih i sedmih razreda u cijelosti zadržavaju prihod od prodaje i koriste ga za "Školu u prirodi" i  "maturalac". Ostali razredi 50 posto prihoda zadržavaju za svoje potrebe, a i to su uglavnom socijalne potrebe, dok ostatak novca ide u zajedničku blagajnu iz koje škola svake godine izdvaja dio za školovanje djece u Ugandi. Preostali iznos ostaje Učeničkoj zadruzi "Ilek" koja je i organizator ovog sajma.

Učenici su postali pravi poduzetnici i to od samog početka oko organizacije Jesenskog sajma, od ideje, dogovora oko ponude sve do uređenja štandova i prodaje proizvoda. Dojmovi su bili izvrsni i svi su se složili: prodavači su bili nasmiješeni i ljubazni, cijene povoljne, a kupci zadovoljni! Delicije su nestale u trenu!

Istražila Novinarska skupina: Ella Cepanec, Iva Detić, Sara Lisičak, Franka Palfi, Dorotea Fogec, Vitorija Beli, Ida Novak, Leona Domislović, Slaven Jurišak, Klara Pomper, Matko Cepanec, Fran Golubar, Dorian Fogec




VOZNI RED AUTOBUSA

VIRTUALNA KNJIŽNICA

           

VIRTUALNA IZLOŽBA

KADA U KNJIŽNICU?

RASPORED INFORMACIJA


ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI JELOVNIK

KALENDAR RADA

Kalendar rada

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

KALKULATOR

E-DNEVNIK

     

     

KORISNI LINKOVI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 1. 2018.

Ukupno: 269971
Ovaj mjesec: 3102
Ovaj tjedan: 1144
Danas: 232
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija / Školska 7, HR-42214 Sveti Ilija / os-vnazor-svetiilija.skole.hr / skola@os-vnazor-svetiilija.skole.hr
preskoči na navigaciju